bgende
Keine Гњbersetzungen vorhanden.

MChoy-Pleven

Мартин Чой с BMW спечели 11-ата си титла на България по мотоциклетизъм, като отново победи в клас SST 1000.

В последния кръг от националния шампионат той беше най-бърз на пистата край Плевен и донесе поредно отличие във витрината на GLOBUL Racing Team.

Заради участието си в европейския шампионат, Чой не беше карал във всички кръгове в България и за да вземе купата, задължително трябваше да спечели първото място. Въпреки че имаше проблеми с мотора, Мартин грабна победата, следван от Велислав Марков с „Кавазаки” и Красен Кънчев, също с BMW.

Така пилотът с корейски корени вече има общо 11 титли на България с 600-кубиков и с 1000-кубиков мотор – през 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013 и 2014 г.

„Доволен съм от поредния успех, въпреки явната липса на конкуренция, заяви Чой след награждаването. - Единственото ми притеснение за това състезание беше да нямам технически проблем, но още във втората обиколка се случи точно това. Двигателят загуби мощност, изглежда работеше без някой цилиндър. Но аз се съсредоточих и се опитвах в завоите да карам бързо, докато на правите отсечки бях ограничен от това колко „върви” мотоциклетът. Карах на сигурно, но дори при тази ситуация не бих допуснал някой да ме изпревари. Бях обещал победата на отбора ни и на нашите партньори и рекламодатели, на които специално искам да благодаря. В нашия спорт титлите са немислими без такава помощ. Накрая искам да пожелая конкуренцията в българския шампионат да се повиши, за да стане още по-интересно и за зрителите”.

 


 
EKO RACING TEAM

Facebook Martin Choy